Energiezuinige airconditioning voor uw woning

  • Airco zorgt voor een behaaglijk woon- en leefklimaat bij u thuis of op de werkplaats. Op deze manier bevordert airco het prestatievermogen van uzelf en uw werknemers.
  • Dankzij airco houdt eveneens u een constant binnenklimaat waardoor het verblijf comfortabeler verloopt.
  • Sommige verblijfsvoorzieningen zoals  dakappartementen warmen in de zomer vaak ondraaglijk op. Een airconditiong installatie is dan de ideale remedie.
  • Airco’s maken komaf met het benauwde gevoel wanneer uw lichaam in de zomer te snel opwarmt. Met een airconditioning installatie zorgt u voor een beheersbare temperatuur en vochtigheid die het leven een stuk aangenamer maken.
  • Wij bieden de ruimste keuze aan oplossingen voor  koeling en verwarming voor alle toepassingen en persoonlijke voorkeuren.

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Snel de juiste temperatuur

Een warmtepomp is een energie-efficiënte manier om uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Welke voordelen biedt een warmtepomp u als gebruiker?

Een groot voordeel van verwarmen met een lucht warmtepomp is dat de gewenste temperatuur snel wordt bereikt. Dit komt doordat er geforceerd warme lucht de ruimte wordt ingeblazen, die zorgt voor een snel en comfortabel verwarmingsresultaat. Na uitschakeling van het systeem is er nauwelijks sprake van nawarmte en koelt de ruimte relatief snel weer af. Dat is ideaal voor bijvoorbeeld een slaapkamer, waar huisgenoten warm willen studeren maar koel willen slapen. In sommige ruimten kan dit als onplezierig worden ervaren en is een combinatie met bijvoorbeeld vloerverwarming noodzakelijk. Lucht warmtepompen zijn tegenwoordig ook bij lage buitentemperaturen zeer productief en efficiënt en in veel gevallen dekkend als hoofdverwarming. KLIMA kan u advies geven over de mogelijkheden om een comfortabel binnenklimaat in uw situatie te realiseren.

Het hele jaar door een aangenaam klimaat

Kenmerkend aan een warmtepomp is de dubbele functie die het systeem heeft. Naast energiezuinig verwarmen kan een warmtepomp namelijk ook koelen. Met een warmtepomp kunt u daarom in alle seizoenen genieten van een aangename binnentemperatuur en ook nog eens aanzienlijk besparen op uw energierekening.

Altijd comfortabel

Naast een prettige temperatuur is ook het luchtvochtigheidsgehalte een zeer belangrijke factor voor ons comfortgevoel. Ons lichaam reguleert haar eigen temperatuur door het uitstoten van vocht. Als de ons omringende lucht verzadigd is en dit vocht niet meer kan opnemen, krijgen wij problemen met de warmteafgifte en ontstaat dat vervelende, plakkerige en benauwde gevoel. Een  warmtepomp verwarmt of koelt niet alleen, maar haalt tijdens het koelen ook nog eens een hoop vocht uit de lucht.